Select your Top Menu from wp menus

Care este soarta a 700 de mii de lei alocați pentru autodromul din Orhei

Soarta celor 700 de mii de lei alocați în trecut din bugetul raional pentru proiectul autodromului din Orhei, s-a încercat a fi pusă în discuție la recenta ședință a Consiliului Raional (CR) Orhei. Propunerea de a discuta această chestiune la capitolul ”diverse”  a venit din partea consilierului Vasile Roman. Inițiativa fost însă susținută  doar de  10 din cei 26 de consilieri care erau prezenți la ședință.

Președintele ședinței, Andrei Globa,  a declarat că președintele raionului nu este gata să vină cu o asemenea informație, iar chestiunea ar trebui discutată la ședința viitoare.

În cadrul aceluiași subiect, consilierul Vladimir Bobeică a solicitat să fie anunțate și numele celor care au votat împotriva alocării celor 700 mii lei, , dar secretarul CR Serghei Caraman  a spus că acel vot  nu a fost nominal.

Amintim că 700 de mii de lei au fost alocați de CR Orhei în anul 2014 , când acesta era condus de majoritatea PLDM-PD, pentru lucrările de proiectare a Complexului sportiv european de motosport.  Decizia de aocare a banilor a fost luată  într-o atmosferă tensionată, cu acuzații și polemici în contradictoriu . În același an, Primăria Orhei și Consiliul Orășenesc au decis ă ofere un teren  în preajma râului Răut pentru construcția complexului în cauză. 

La sfârșitul anului 2015 a avut loc și prezentarea proiectului autodromului, iar pe site-ul acestuia se spune că lucrările de construcție trebuiau să înceapă în anul trecut, 2016.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/care-este-soarta-a-700-de-mii-de-lei-alocati-pentru-autodromul-din-orhei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19