Select your Top Menu from wp menus

NASA a postat imagini video de pe planeta Pluto și satelitul Charon VIDEO

Savanții agenției spațiale americane NASA au creat cu ajutorul fotografiilor ofținute de sonda New Horizons două filmulețe video despre planta Pluto și satelitul acesteia Charon.

Sonda New Horizons, care a parcurs aproximativ 5 miliarde de kilometri în ultimii 9 ani, a survolat planeta pitică Pluto în anul 2016 interval de mai puțin de o oră și a strâns sute de imagini și date despre atmosfera, geologia și sateliții lui Pluto, informații extrem de importante pentru oamenii de știință în încercarea lor de a înțelege modul în care s-a format sistemul nostru solar în urmă cu aproximativ 4,6 miliarde de ani.

Misiunea sondei New Horizons a început la 19 ianuarie 2006, în cadrul programului de explorare a sistemului solar New Frontier, înainte ca Pluto să fie scoasă din clasa planetelor și introdusă în cea a planetelor pitice. În momentul lansării sondei, Pluto era considerată încă cea de-a 9-a planetă a sistemului solar și ultima rămasă ‘nevizitată’.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/nasa-a-postat-imagini-video-de-pe-planeta-pluto-si-satelitul-charon-video/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19