Categories: PoliticRegiuneȘtiri

C.R. Orhei: plăcerile si neplăcerile funcţiilor de la partid

 Componenta Consiliului raional Orhei s-a innoit cu 3 consilieri. Acestia au participat deja la o  sedinta a forului raional, de pe locurile care le-au fost eliberate de catre precursorii din  listele de partid.

La inceputul sedintei Consiliului raional din saptamana curenta,  mandatele de consilier au fost inmanate liberal- democratului Vilian Mosanu care l-a inlocuit in aceasta functie pe Ion Stefarta, in prezent presedinte al raionului; social-democratului lui Ion Siman, care l-a inlocuit pe actualul vice-presedinte al  raionului, Andrei Globa,  si democratului Valerian Corobca care l-a inlocuit pe deja fostul vice-presedinte al raionului, Sergiu Muravschi.

Mandatele de consilier ale celor 3 inalti functionari din administratia raionului  au fost ridicate in luna martie,  pe motiv de incompatibilitate a functiilor.  Dar asta,  dupa o perioada lunga de dispute scandaloase, mai ales cu reprezentantii PDM si PL, care inca din toamna anului trecut au avut pretentii mari fata de ipostazele duble ale presedintelui si vice-presedintilor raionului.

De notat  ca in cadrul aceleeasi sedinte a Consiliului raional Sergiu Muravschi s-a lipsit si de postul de    vice-presedinte. Aceasta, pe calea excluderii functiei sale din organigrama Consiliului raional. Ideea a apartinut consilierilor democrati si a fost realizata cu sprijinul comunistilor si liberarilor.

citeste:  Un vice-preşedinte al raionului Orhei ‘tăiat’ din organigramă

Muravschi a intrat in Consiliul raional Orhei pe lista Partidului Democrat, dar a ajuns in    dizgratia colegilor de partid. Amintim ca vara trecuta acesta  si-a dat votul  pentru alegerea candidatului PLDM, Ion Stefarta, in functia  de  presedinte al raionului.

Sergiu Muravschi a mai detinut  de 2 ori postul de  vice-presedinte al raionului Orhei. Anterior, ca reprezentant al Aliantei ” Moldova Noastra”.

 


 

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

3 zile ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

3 zile ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

3 zile ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

3 zile ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

3 zile ago