Cel puţin aceasta declară guvernatorul băncii naţionale Dorin Drăguţanu, care afirmă că proiectul de lege în acest sens va fi definitivat în curând şi ar putea ajunge în Parlament în luna iunie. Proiectul de lege este elaborat la recomandările organismelor financiare internaţionale.
Dacă va fi adoptată, legea va impune băncile să facă publice numele deţinătorilor reali ai pachetelor de acţiuni din băncile comerciale. „Legea va funcţiona în aşa fel ca băncilor şi, implicit, acţionarilor lor să le fie mai avantajos din punct de vedere economic dezvăluirea acţionarilor reali decât să scoată în faţă firme, care nu se ştie cui aparţin, cum se întâmplă în prezent”, a spus Drăguţanu.
Zilele trecute, în cadrul unei conferinţe internaţionale pe problema guvernării corporative în sectorul financiar, Tokhir Mirzoev, şeful reprezentanţei FMI de la Chişinău declara că printre acţionarii băncilor moldoveneşti ar putea fi şi criminali.
„Peste 60% din băncile din Moldova au o structură de acţionariat netransparentă şi nu se ştie cu exactitate cine sunt proprietarii adevăraţi ai acestora”, a declarat el. Potrivit lui Mirzoev, în ţara noastră nu există o sursă credibilă şi accesibilă de informare, de unde orice persoană să poată afla cine stă în spatele instituţiilor financiare.
Numărul alegătorilor din raionul Orhei în continuare îl depășește pe cel al populației cu reședința…
O consilieră aleasă pe lisa PAS în consiliul comuncal Ciocîlteni, a renunțat la mandatul său.Comisia…
Transportatorii auto anunță că nu renunță la protestele din centrul Chișinăului, programate pentru data de…
Pe zi ce trece incendiile de vegetație și gunoiște se înmulțesc, astfel pompierii din Orhei,…
Echipele mobile de medici specialiști continuă să ofere populației consultații profilactice gratuite, acoperite din mijloacele…
Judecătoria Orhei a publicat zilele trecute o încheiere pe marginea cererii prin care Mitropolia Moldovei…