Select your Top Menu from wp menus

Anonymous îşi retrage sprijinul faţă de WikiLeaks

Gruparea de activişti pe internet Anonymous şi-a retras sprijinul faţă de WikiLeaks, organizaţie fără scop lucrativ fondată de Julian Assange pe care o susţinuse necondiţionat în ultimii doi ani, scrie în ediţia online publicaţia britanică Financial Times, citat de AGERPRES

Calificând proiectul WikiLeaks drept ‘Spectacolul unui singur om, Julian Assange’ şi numind despărţirea ‘sfârşitul unei ere’, Anonymous a postat pe Twitter: A fost o idee genială, distrusă de orgolii’.

Hackerii de la Anonymous au sărit în ajutorul WikiLeaks în decembrie 2010, când site-ul s-a confruntat cu o adevărată ‘blocadă economică’, şi au provocat întreruperi pe site-urile web pe care le-au atacat – MasterCard, Visa şi PayPal. Totodată, Anonymous a rămas loial lui Assange şi site-ului acestuia pe parcursul întregii bătălii juridice privind extrădarea lui Assange pe fondul unor acuzaţii cu tentă sexuală.

Ceea ce a declanşat furia celor de la Anonymous a fost un mesaj postat în această săptămână pe site-ul WikiLeaks potrivit căruia utilizatorii site-ului erau invitaţi să facă donaţii înainte de a avea acces la documente secrete referitoare la candidatul republican la postul de preşedinte al SUA, Mitt Romney, dar şi la alte arhive. Anonymous a descris solicitarea drept ‘prostituţie’.

Totuşi nu toţi membrii Anonymous sunt de acord cu decizia grupului de a spune adio WikiLeaks.

sursa: agerpres.ro