Select your Top Menu from wp menus

Liderul Partidului “Șor” spune că alegerile din Chișinău nu au fost legitime şi ameninţă cu proteste.

În cadrul unei conferinţe de presă, Partidul „Șor” (PȘ) şi-a făcut totalurile participării la alegerile locale noi din 20 mai. Ilan Șor (Shor) a declarat în fața jurnaliştilor că a constatat că alegerile din Chişinău nu au avut loc şi că acestea nu au fost legitime, deoarece candidatul PȘ la funcţia de primar a fost exclus ilegal din campania electorală. PȘ va contesta alegerile în judecată şi va ccere anularea acestora, a declarat Sor, care a mai ameninţat cu proteste  de amploare.  Decizia despre organizarea protestelor va fi luată de organele de conducere ale PȘ, a precizat liderul formaţiunii, care este şi primar al municipiului Orhei.

Amintim că viceprimara municipiului Orhei, Reghina Apostolova, care a candidat din partea PȘ la şefia capitalei, a fost exclusă din cursa electorală încă pe 11 mai, prin Decizia Judecătoriei Centru. Atât Curtea de Apel, cât și Curtea Supremă de Justiție au menținut Decizia, prin care a fost admisă  o  sesizare a Partidului Unității Naționale (PUN) privind finanțarea ilegală de către cetățeni străini a candidatei PȘ. La fel, Reghina Apostolova a fost învinuită că a folosit imaginea unui cetățean străin într-un spot electoral, și anume a soției lui Ilan Șor, cântăreței ruse Jasmin.

Pentru  18 mai –  ziua în care  CSJ a luat o decizie definitivă și irevocabilă,  PȘ anunțase un briefing de presă, unde urma să-și expună poziția față de excluderea Reghinei Apostolova din cursa electorală. Însă, aproape de miezul nopții din ajunul evenimentului, PȘ a aunțat că acesta se amână, fără a indica și  vreun motiv al amânării. 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/liderul-partidului-sor-spune-ca-alegerile-din-chisinau-nu-au-fost-legitime-si-ameninta-cu-proteste/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19