Select your Top Menu from wp menus

Cele mai scumpe electorale – ale PSRM si Partidului „Șor”//Au pus la bătaie milioane, dar nici nu au declarat toate cheltuielile

Aproape 9 milioane de lei au cheltuit partidele politice în campania pentru alegerile locale noi care s-au desfășurat duminică în șapte localități, inclusiv în municipiile Chișinău și Bălți. Peste jumătate din această sumă au cheltuit doi concurenți electorali: PSRM și Partidul Șor. Societatea civilă a atenționat însă că, de fapt, cheltuielile reale au fost mult mai mari.

Cele mai multe venituri și cheltuieli le-a raportat la CEC Partidul Socialiștilor – 2,7 milioane de lei. Această formațiune a avut șase candidați, dar nu a obținut nici un mandat de primar. În schimb, candidatul său luptă în turul doi pentru șefia municipiului Chișinău.

Partidul Șor rămâne cu foarte puțin în urmă, cu toate că a avut de două ori mai puțini candidați decât socialiștii.   Partidul Șor a  declarat cheltuieli de   2,5 milioane de lei. Formațiunea a avut doar trei candidați, însă cel de la Chișinău a fost exclus din cursă pentru finanțare contrar legii. Formațiunea condusă de Ilan Șor  (Shor) a obținut un mandat de primar de comună la Jora de Mijloc.

Partidul Liberal a „investit” în singurul său candidat – la Chișinău – 1,6 milioane de lei.

Partidul Unității Naționale și Partidul Nostru au cheltuit în campanie peste 600 de mii de lei fiecare. PUN a avut doi candidați, dar nu a obținut nici un mandat, iar singurul candidat oficial al formațiunii conduse de Renato Usatîi a învins la alegerile de la Bălți.

Platforma Demnitate și Adevăr a cheltuit aproximativ 380 de mii pentru cei trei candidați pe care i-a avut la localele de duminică, iar liderul său Andrei Năstase a rămas în cursa pentru turul doi din Chișinău.

Partidul Democrat a înregistrat venituri și cheltuieli de aproximativ 70 de mii de lei pentru cei cinci candidați ai săi, învingând în patru comune.

Alte formațiuni au raportat cheltuieli mai mici, sau chiar deloc.

Amintim că Asociația Promo-Lex care a monitorizat campania electorală a avertizat că unii concurenți electorali nu au reflectat toate cheltuielile. În campaniile pentru Chișinău și Jora de Mijloc au existat mai multe sesizări în care a fost reclamată încălcarea de către unii concurenți electorali a legislației privind finanțarea, dar a fost exclus din cursă un singur candidat – Reghina Apostolova, din partea Partidului Șor .

sursa:  Radio Chisinau


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cele-mai-scumpe-electorale-ale-psrm-si-partidului-sor-au-pus-la-bataie-milioane-dar-nici-nu-au-declarat-toate-cheltuielile/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19