Select your Top Menu from wp menus

În 3,5 ani, băncile falimentate au întors mai puţin de 10% din creditul de stat de 14 miliarde lei

Cele trei bănci moldoveneşti care au fost lichidate cu 3,5 ani în urmă (16 octombrie 2015) au înapoiat bugetului 1,134 miliarde de lei, informează Infotag cu referire la datele Ministerului Finanţelor.

Banii,  pe care Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank, care au fost afectate de sustragerea frauduloasă a peste $1 miliard, au reusit să-i recupereze, provin din  datoriile  încasate de la clienții datornici,  activele obţinute de la debitori și vânzarea bunurilor  proprii.

După cum se știe, „miliardul furat” a fost transformat în datorie de stat. De investigarea fraudei bancare se ocupă organele de drept din Moldova şi agenţia americană Kroll. Din datele publicate până acum se cunoaște că prin escrocherii de proporţii, in anul 2014, din  Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank au fost transferaţi peste hotare cel puţin $600 milioane de dolari, dintre care $200 milioane în Rusia, $58 milioane în Estonia, $41 milioane – în Cipru. Aceşti bani încă ar urma să fie recuperaţi.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/in-35-ani-bancile-falimentate-au-intors-mai-putin-de-10-din-creditul-de-stat-de-14-miliarde-lei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19