Select your Top Menu from wp menus

“Orheiland”, în loc de “Milsamiland”// Toată lumea a aflat de la Șor despre viitorul centru cultural-familial. Ce nu a aflat

La mijlocul săptămânii curente, primarul Ilan Șor (Shor) a făcut anunţul televizat despre viitorul centru-cultural familial “Orheiland”. Șor le-a povestit unor reporteri din capitală  despre acest obiect care e încă la faza construcţiei, iar pe site-ul Primăriei au fost publicate imagini de pe şantier. Toată lumea a aflat despre oferta culturală, distractivă şi culinară a centrului care va fi deschis la 1 iunie, dar şi unele date referitoare la construcţie. 

Municipalitatea a informat despre 200 de lucrători și 20 de unităţi tehnice antrenate în lucrări, despre utilizarea a 5.000 de tone de nisip, 5.000 de tone de piatră și 1.000 de tone de beton. De asemenea, despre pavarea a 14 mii m2 de teren, acoperirea cu gazon verde a altor 10 mii m2 şi instalarea a 108 stâlpi de iluminare.

Ce nu s-a aflat nici de la primar, nici de la comunicatorii Primăriei este faptul că „Orheiland” vine în locul unui complex sportiv, edificarea căruia aşa şi nu a avut loc.

Cu o lună în urmă, Consiliul municipal Orhei a anulat rezultatele licitaţiei din aprilie 2016, prin care un teren cu suprafaţa de 5,8 hectare a fost oferit în arendă FC „Milsami”, pentru construirea unui complex sportiv. Primarul Ilan Șor, care este şi proprietar al FC „Milsami”, le-a declarat consilierilor că pe o parte din acest teren va fi construit un complex de agrement şi distracţii.

Despre o bază sportivă proprie a „Milsami” la Orhei prima dată a anunţat tot Ilan Șor – încă acum 7 ani,  după ce,  în  2011, fosta putere locală  i-a oferit echipei acelaşi teren, în acelaşi scop. Proiectul unui atare obiect sportiv nu a fost însă  realizat nici atunci, nici în ultimii 2 ani în care FC „Milsami”  iarăși a deţinut cei cca 6 ha de pământ din preajma iazului orăşenesc, obținuți  deja de la   actuala putere municipală.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/orheiland-in-loc-de-milsamiland-toata-lumea-a-aflat-de-la-sor-despre-viitorul-centru-cultural-familial-ce-nu-a-aflat/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19