Select your Top Menu from wp menus

Igor Dodon: Nu voi semna decretul, indiferent de decizia Curții Constituționale

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, spune că nu va semna decretul de numire a lui Eugen Sturza în funcția de ministru al apărării, indiferent de decizia Curții Constituționale. Declarația a fost făcută la un briefing de presă, convocat după anunțarea deciziei Curții Constituționale, în care se menționează că șeful statului are dreptul să verifice corespunderea candidatului propus de prim-ministru pentru o funcție, însă nu are drept de veto față de propunerea prim-ministrului. Iar refuzul deliberat al preşedintelui ţării de a-şi îndeplini obligația constituțională de numire a propunerii repetate a prim-ministrului constituie o încălcare gravă a obligațiilor sale constituționale, transmite IPN.

Potrivit lui Igor Dodon, după decizia Curții Constituționale, decretul de numire a lui Eugen Sturza va fi semnat, probabil, de către președintele Parlamentului, Andrian Candu. Dacă acest lucru se va întâmpla, Igor Dodon declară că nu-l va recunoaște pe Eugen Sturza în calitate de ministru al apărării și nu-l va include în Consiliul Suprem de Securitate.

Potrivit lui Igor Dodon, Curtea Constituțională poate interpreta Constituția, dar categoric nu poate institui noi norme constituționale. „Veți răspunde pentru asta, fiecare acțiune a dumneavoastră va fi examinată după următoarele alegeri parlamentare. Este o încălcare flagrantă interpretarea Constituției de un singur partid politic, PDM, care controlează majoritatea parlamentară”, a adăugat Igor Dodon.

Șeful statului a menționat că ceea ace s-a întâmplat astăzi demonstrează încă o dată că trebuie să aibă loc alegeri anticipate și să se treacă la stat prezidențial, solicitând ajutorul cetățenilor în acest sens.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/igor-dodon-nu-voi-semna-decretul-indiferent-de-decizia-curtii-constitutionale/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19