Select your Top Menu from wp menus

Căldură mai ieftină pentru “patron”. Primăria Orhei, favorizată de o întreprindere subordonată

Primăria Orhei a fost favorizată de o întreprindere municipală care i se subordonează şi care i-a furnizat agent termic la tarif redus. Acest lucru rezultă din declaraţia pe care Ion Beregoi, directorul de odinioară al întreprinderii “Reţele Termice Orhei”, a facut-o  la recenta şedinţă a Consiliului Municipal Orhei.

 Vorbitorul a explicat că pierderile întreprinderii,  în sumă de peste 230 de mii,  se datorează tarifului mai mic pentru căldură, pe care l-a achitat Primăria Orhei, în raport cu alţi consumatori. Beregoi a deschis parantezele în contextul aprobării  unei decizii legate de absorbţia “Reţelelor Termice” de o altă întreprindere municipală – „Servicii Comunal Locative” (SCL) Orhei.

Decizia prin care s-a dat startul reorganizării în cauză a  fost luată de CM Orhei încă la mijlocul verii anului curent. Tot atunci, au fost aprobate noile state de personal ale   SCL Orhei, dar Oficiul Cancelariei de Stat a contestat deja această decizie în instanța de judecată. 

Și ex-directorul Ion Beregoi denunță acţiunile autorităţilor. Acesta a afirmat în plenul CM Orhei că nici nu a fost anunţat  despre planurile edililor orăşeneşti în privinţa întreprinderii pe care o conducea, că despre decizia de reorganizare a aflat de pe internet şi că, fără să fie întrebat, a fost numit preşedinte al comisiei de transmitere a „Reţelelor Termice” către SCL Orhei.

În replică, primarul Ilan Șor a declarat că în situaţia în care se află oraşul, este mai bine  ca salariile lui Beregoi  şi ale membrilor familiei sale, care sunt angajaţi la întreprindere, să ajungă la pensionari. Șor a enunţat şi mărimea sumei, iar aceasta  s-ar ridica la peste 250 mii de lei.

Declaraţiile celor doi au răsunat deja după ce  decizia despre unele aspecte ale absorbţiei „Reţelelor Termice” de către SCL Orhei a fost aprobată. Preşedintele şedinţei, reprezentantul fracţiunii majoritare, Evgheni Pisov, a refuzat  să îi ofere cuvântul lui Beregoi înainte ca decizia să fie votată.   „E ca și  după plecarea trenului”,  așa a comentat  această ordine a lucrurilor unul dintre consilierii opoziției,  prezent în sală.  
Vezi si CM Orhei: Goană prin cifre, ironie si revoltă. „Vă rog să votați!”[…]”Citiţi măcar denumirile!” VIDEO

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/caldura-mai-ieftina-pentru-patron-primaria-orhei-favorizata-de-o-intreprindere-subordonata/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19