Select your Top Menu from wp menus

Un nou protest pentru abrogarea sistemului electoral mixt va avea loc pe 17 septembrie

Pe 17 septembrie va avea loc un nou protest, prin care partidele de opoziție vor cere anularea legii prin care s-a trecut la sistemul electoral mixt. Data a fost anunțată la finalul manifestației de astăzi din centrul capitalei.

Tot astăzi, a fost adoptată  o rezoluție în care s-a cerut partenerilor externi să aplice sancțiuni celor care se fac responsabili de modificarea sistemului electoral.Protestatarii au manifestat în fața Parlamentului, Ministerului de Interne, sediile PSRM și PD.

Pe 20 iulie , PSRM , PD și PPEM au votat în doar 4 minute trecerea la sistemul electoral mixt, iar în fața parlamentului s-a desfășurat o manifestație împotriva votului ,dar și o contramanifestație la care au fost aduși în mod organizat mai mulți angajați ai instituțiilor statului.
La câteva ore, legea privind trecerea la sistemul electoral mixt, a fost promulgată de Igor Dodon.
Ulterior,  reprezentanți ai UE au criticat acest gest, iar Ambasada SUA a menționat că SUA sunt dezamăgite de faptul că autoritățile moldovenești au neglijat toate recomandările Comisiei de la Veneția.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/un-nou-protest-pentru-abrogarea-sistemului-electoral-mixt-va-avea-loc-pe-17-septembrie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19