Select your Top Menu from wp menus

La Baku s-a cântat în ”moldovenească” sau română?

Mai multe media cu sediul la Chișinău, oferă informații contradictorii privind denumirea limbii, în care interpreta Jasmin, a cântat o melodie la un festival din Baku, Azerbaidjan.
Câteva site-uri de limbă română, printre care unimedia,diez, moldova.org, canal3 ș.a, dar și  unele bloguri  au scris în baza unei postări a interpretei Jasmin că aceasta  a cântat la Baku în limba româna cântecul ”Romantica”.
Pe de altă parte portalurile moldovanews și sputnik moldova, au scris că aceeași melodie a fost interpretată în limba moldovenească. Ultimele două portaluri sunt gestionate de persoane apropiate familiei Shor. În raportul ” Capturarea mass-mediei şi a altor mijloace de comunicare publică în Republica Moldova” se spunea că Novosti Moldova şi Sputnik, au o politică editorială prorusă. Agenţia de ştiri НОВОСТИ-МОЛДОВА, fiind administrată de Rita Ţvic, soţul ei, Vladmir Novosadiuc, este şeful agenţiei Sputnik Moldova. Cei doi soţi au fost vizaţi în raportul Kroll, compania angajată de autorităţile Republicii Moldova să investigheze fraudele bancare Potrivit documentului, Rita Ţvic şi  Vladimir Novasadiuc, ambii acţionari la Unibank, au împrumutat de la firma Harrogate Consulting LLP câte 12 milioane de lei.
De menționat că însăși, Jasmin în postarea de  pe o rețea de socializare,  nu a făcut nici o precizare privind denumirea limbii în care a interpretat melodia. Aceasta este căsătorită cu primarul de Orhei, Ilan Șor din anul 2011.
Pe 28 iulie la Baku, în cadrul unui festival muzical de câteva zile, a avut loc o serată de omagiere a interpretei Sofia Rotaru, în cadrul căreia mai multe vedete au interpretat cântece din repertoriul acestei cântărețe, devenită famioasă în URSS.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/la-baku-s-a-cantat-in-moldoveneasca-sau-romana/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19