Select your Top Menu from wp menus

Un protest, contra schimbării sistemului electoral se anunță pentru mâine dimineața

Liderii mai multor partide de opoziție și reprezentanți ai societății civile anunță pentru mâine dimineața un protest contra intenției de a schimba sistemul electoral. În mai multe mesaje postate pe rețelele de socializare sau difuzate de unele media din capitală, oamenii sunt îndemnați să vină la ora 9.00 în fața Parlamentului.
Astăzi proiectul va fi avizat de Comisia Juridică a Parlamentului, după ce au fost operate mai multe modificări, care potrivit autorilor corespund recomandărilor Comisiei de la Veneția. Aceasta în avizul său, spunea că schimbarea sistemului electoral este un drept suveran al oricărei țări, dar nu recomanda acest lucru să se facă în Republica Moldova. Uniunea Europeană a anunțat că va condiționa alocarea ajutorului de 100 de milioane de euro, inclusiv de respectarea recomandărilor Comsiei, iar reprezentanta Departamentului de Stat al SUA, Briget Brink, spunea că spiritul și litera acestor recomandări trebuie respectate.
De partea cealaltă reprezentanții PSRM și PD au repetat în mai multe rânduri că modificarea sistemului electoral va fi votată de aceste formațiuni și că majoritatea cetățenilor ar dori acest lucru.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/un-protest-contra-schimbarii-sistemului-electoral-se-anunta-pentru-maine-dimineata/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19