Select your Top Menu from wp menus

Apel de mobilizare la protest

Protestatarii împotriva votului uninominal, aprobat în primă lectură de către Parlament la ședința din  5 mai, au făcut apel la cetățeni să se mobilizeze şi să iasă la proteste. La fel a fost lansat apelul de a crea un comitet de rezistență în rândul societății civile care să iasă la protest în Piața Marii Adunări Naționale. Manifestanții au declarat că prin votul uninominal, Vlad Plahotniuc, liderul PDM, „vrea să scape de pușcărie”, transmite IPN.

Vicepreședintele Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari, a declarat că va fi organizat un protest civic. „Ne vom consulta cum să atragem mai multă lume la acest protest. Va fi un protest civic, nu politic”, a menționat politicianul.

Și expertul economic Sergiu Tofilat a venit cu îndemnul de mobilizare.  „Să mergem prin sate, să mobilizăm lumea, să le explicăm ce se întâmplă. Vorbiți cu rudele şi spuneți-le că, dacă nu vom ieşi masiv în stradă să arătăm că suntem împotriva acestui sistem vot, vom trăi încă patru ani în această mocirlă. Să folosim toate instrumentele posibile – proteste, apelul la partenerii străini de finanțare – ca să nu permitem schimbarea sistemului electoral”, a declarat Sergiu Tofilat.

Deputata comunistă Inna Şupac a venit la fel cu un îndemn de protest civic şi a adăugat că există un document politic oficial semnat de către şase partide politice care susțin că nu trebuie schimbat sistemul electoral actual. Deputata a spus că trebuie schimbată puterea, nu sistemul electoral. Această schimbare trebuie făcută pe cale pașnică ca să existe condiții pentru alegeri libere, corecte, democratice a viitorului legislativ.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/apel-de-mobilizare-la-protest/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19