Select your Top Menu from wp menus

Apă-Canal Orhei vrea ca o parte din datoriile sale să fie preluate de Bugetul de Stat

SA Regia Apă Canal Orhei vrea  ca diferența de curs valutar, pentru creditele contractate în scopul extinderii și modernizării rețelelor de apă și canalizare să fie achitată din Bugetul de Stat. Conținutul unei scrisori  în care se solicită intervenția Guvernului, a fost examinat ieri în cadrul unei ședințe la care au participat conducerea CR Orhei, primarii de Step-Soci și Seliște, viceprimarii din Orhei. 

Cheltuielile anuale pe care trebuie să le suporte SA Regia Apă Canal Orhei din cauza devalorizării leului moldovenesc se anual la cca 1,7 milioane de lei, iar într-o situație similară s-ar afla și alte Regii din Republică. Leul moldovenesc s-a depreciat în 2015 cu 34%, urmare a furtului unui miliard de dolari și falimentului Băncii de Economii, Băncii Sociale și Unibank.

Despre situația financiară în care se afle SA Regia Apa Canal Orhei s-a discutat de mai multe ori la ședințele Consiliului Raional, care a garantat împrumutul contractat de la instituțiile internaționale. În cadrul acestora s-a declarat că Regia înregistrează pierderi de milioane de lei începând cu anul 2015.

La sfârșitul anului trecut, în scopul economisirii a 1,6 mln.  lei, Consiliul Orășenesc a  aprobat reducerea numărului de angajați ai SA Apa Canal cu 25 de unități.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/apa-canal-orhei-vrea-ca-o-parte-din-datoriile-sale-sa-fie-preluate-de-bugetul-de-stat/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19