Select your Top Menu from wp menus

Delegația Republicii Moldova participă la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei

În perioada 23-27 ianuarie 2017, la Strasbourg, se desfășoară lucrările sesiunii de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), la care participă și delegația Republicii Moldova. Potrivit unui comunicat al Reprezentanței Permanente a Republicii Moldova la Consiliul Europei, discuțiile în cadrul sesiunii actuale vor fi marcate de examinarea împuternicirilor delegațiilor naționale la Adunarea Parlamentară, alegerii conducerii APCE și în consecință a comisiilor/comitetelor constitutive. Pe fondul evoluțiilor recente din Turcia, un accent particular al discuțiilor va fi plasat asupra funcționalității instituțiilor democratice și consecințelor tentativei loviturii de stat din iulie 2016.

Atacurile asupra jurnaliștilor și libertatea media în Europa, precum și corelația Internet și discriminarea cibernetică, va fi abordată inclusiv din perspectiva funcționalității Platformei pentru promovarea protecției jurnalismului și a siguranței jurnaliștilor și mecanismelor de combatere a răspândirii discursului de ură din mediul online.

Drepturile populației de etnie romă vor fi examinate în vederea asigurării premiselor necesare incluziunii sociale.

La capitolul reprezentării, se preconizează adresarea dlui Johannes Hanhn, Comisarul European pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, dlui Nicos Anastasiades, Președintele Ciprului și dlui Klaus Iohannis, Președintele României.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/delegatia-republicii-moldova-participa-la-adunarea-parlamentara-a-consiliului-europei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19