Select your Top Menu from wp menus

Credibilitatea prețurilor produselor petroliere nu poate fi asigurată prin plafonare, expert

Unica soluție prin care statul poate interveni pe piața produselor petroliere este prin mecanisme concurențiale. Mecanismul actual prin care Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică plafonează preturile la produsele petroliere nu este în măsură să rezolve problema. De această părere este expertul IDIS Viitorul, Victor Parlicov, fost director ANRE.

Contactat de IPN pentru a comenta prețurile plafon în creștere, deja pentru a patra oară consecutiv, Victor Parlicov a spus că statul nu intervine corespunzător pe piață. „Prețurile în baza cărora ANRE face calculele nu sunt informații publice și nu pot fi verificate. Problema credibilității prețurilor pe piața petrolieră nu poate fi rezolvată prin plafonare. Toate încercările de a substitui mecanismele concurențiale prin tot felul de proptele administrative sunt sortite eșecului”, a menționat Victor Parlicov.

Preturile plafon de comercializare cu amănuntul a carburanților sunt stabilite de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică la fiecare două săptămâni și este pentru a patra oară consecutiv când acestea sunt în creștere. Începând cu 11 ianuarie, un litru de motorină poate fi comercializat cu maximum 15,61 lei, iar unul de benzină Premium 95 – cu 17,99. Plafoanele din noiembrie 2016 pentru un litru de motorină erau de 13,86 lei, iar pentru benzină – 15,98 lei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/credibilitatea-preturilor-produselor-petroliere-nu-poate-fi-asigurata-prin-plafonare-expert/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19