Select your Top Menu from wp menus

REDUCERI de personal// Regia Apă-Canal Orhei taie 25 de unităţi DOC

Una din cele mai mari intreprinderi din Orhei, inclusiv după numărul de angajaţi, îşi reduce drastic personalul. Regia Apa Canal Orhei SA renunţă la aproape 25 de unităţi, marea parte din acestea –  lucrători de rând.

Cu titlu de optimizare a cheltuielilor, din lista de personal au fost tăiaţi  8 paznici de la staţiile de pompare şi baza de producere, 4 maşinişti, 2 şoferi, 1 excavatorist , 1 lăcătuş şi alţii.

În lista reducerilor au nimerit şi câteva unităţi de specialişti – câte un economist, jurist şi contabil şi chiar o funcţie de conducere – cea de director comercial al Regiei Apa Canal Orhei. Funcţie, care este ocupată de fostul director general al întreprinderii, Mihai Chiperi.

Victor Perţu, care i-a luat locul lui Chiperi cu 1,5 ani în urmă, declara  într-un interviu pe care ni l-a acordat  la începutul anului curent, că Regia Apa Canal Orhei are aproape 200 de angajaţi, că el are un salariu de 12300 lei pe lună, iar salariul mediu pe întreprindere este  de 4100 de lei.

Vezi: COMPENSAREA TARIFULUI LA APĂ: O IEFTINIRE CARE POATE SĂ COSTE

La sfârşit de an, Victor Perţu a transmis spre aprobare Consiliului orăşenesc (CO) Orhei un proiect de decizie cu reduceri de peste 10% din efectivul de personal, pe care le motivează prin micşorarea cheltuielilor întreprinderii în sumă de peste 1 milion 537 mii de lei.

În şedinţa extraordinară de la sfârşitul săptămânii trecute, consilierii din fracţiunea majoritară “Pentru Orhei” au votat unanim pentru reducerile de personal, în cadrul unui plan de măsuri, menit să îmbunătăţească situaţia financiară a Regiei Apa-Canal. Planul include şi transferarea Centrului de calcul şi relaţii cu publicul, din clădirea situată în centrul oraşului, în sediul din cartierul Slobozia Doamnei, cu economii estimate la  120 de mii de lei.

La şedinţa în cauză nu au fost prezentate niciun fel de date despre situaţia financiară a întreprinderii, al cărui fondator este Consiliul orăşenesc. În schimb, în aceeaşi zi, la o altă şedinţă – a Consiliului raional Orhei, consilierul Oleg Vasilcan şi-a reiterat afirmaţiile pe care le face în decurs de cel puţin un an – că Regia Apa Canal e pe minus cu milioane de lei şi că acum încearcă să facă economii şi din disponibilizarea angajaţilor.

De notat că liderul fracţiunii “Pentru Orhei” din Consiliul oraşenesc, Pavel Verejanu, a declarat în plenul şedinţei din 9 decembrie curent că indicatorii întreprinderilor municipale sunt foarte buni. Asta, răspunzând consilierilor din opoziţie care, din primăvara acestui an, insistă ca respectivii agenţi economici   să-şi prezinte rapoartele de activitate, pentru a  se cunoaşte  starea reală a lucrurilor la întreprinderile  din subordinea  autorităţilor publice locale.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/reduceri-de-personal-regia-apa-canal-orhei-taie-25-de-unitati-doc/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19