Select your Top Menu from wp menus

La Orhei majoritatea votanților a optat pentru PMP

Majoritatea covârșitoare a cetățenilor români care au votat la secția din Orhei, în alegerile parlamentare din România au optat pentru Partidul Mișcarea Populară, condus de fostul președinte român, Traian Băsescu.

Din cele 1381 de voturi valabile la Orhei, 916, sau pest 66% au fost acordate pentru PMP, PNL a acumulat 160 de voturi, PSD – 151, USR – 60 , ALDE – 38, PRU – 28, ANR – 24, iar Uniunea Democrată a Maghiarilor din România a fost votată de 4 persoane.

În total potrivit datelor preliminare din Republica Moldova, din cei peste 30 de mii de cetățeni români care s-au prezentat ieri la 35 de secții de votare, peste 60% au votat pentru PMP, cca 16% pentru PNL, în jur de 10% pentru PSD, iar pentru USR în jur de 4%.

În România însă, alegerile au fost castigate detașat de PSD, care a acumulat peste 45%, urmată de PNL cu cca 20% și USR cu cca 8%. PMP-ul lui Traian Băsescu a intrat la limită în Senat și Camera Deputaților unde vor avea 1 și respectiv 3, parlamentari.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/la-orhei-majoritatea-votantilor-a-optat-pentru-pmp/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19