Select your Top Menu from wp menus

Peste 1300 de studenţi înmatriculaţi prin contract au obţinut locuri bugetare

Peste 1300 de studenţi înmatriculaţi cu taxă la universităţile de stat, ciclul I, au obţinut locuri bugetare pentru că au înregistrat rezultate academice remarcabile pe parcursul anului de studii 2015-2016. Conform datelor Ministerului Educaţiei, cei mai mulţi studenţi sunt de la Universitatea Tehnică şi de la Universitatea de Stat.

Beneficiari au devenit studenţii promovaţi în anul II şi următorii ani de studii din cele 14 instituţii de învăţământ superior de stat ce organizează concursul. „Studenţii care au obţinut o notă medie mare, desfăşoară activităţi ştiinţifice şi de cercetare sau au înregistrat performanţe sportive deosebite, au avut posibilitatea să îşi păstreze ori să ocupe un loc bugetar. Nu au fost scoase la concurs locurile bugetare pentru studenţii orfani, studenţi rămaşi fără îngrijirea părinţilor şi persoanele cu dizabilitate severă şi accentuată”, a precizat Nadejda Velişco, şefa  Direcţiei învăţământ superior şi dezvoltare a ştiinţei a ministerului.

Pentru anul I şi anul II au fost scoase la concurs 4950 şi, respectiv, 5013 locuri cu finanţare bugetară, la care au participat şi peste 2400 de studenţi care îşi fac studiile prin contract cu achitarea taxei de studii. În urma concursului, peste 1300 dintre studenţii cu taxă de au ocupat locuri cu finanţare bugetară.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/peste-1300-de-studenti-inmatriculati-prin-contract-au-obtinut-locuri-bugetare/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19