Select your Top Menu from wp menus

Candidata Ravnopravie a fost exclusă din cursa electorală

Curtea de Apel a exclus din cursa electorală candidata MSPR Ravnopravie, Inna Popenco din Orhei.

Decizia a fost luată în după-amiaza zilei de astăzi după ce ieri CEC a transmis instanţei cererea de excludere întemeiată pe demersul candidatei independente Silvia Radu, care a pretins că Popenco a utilizat resurse financiare nedeclarate în campanie şi a corupt alegătorii, oferindu-le carduri cu reduceri  pentru cumprărături în magazin social.

După şedinţă,  Popenco a declarat  că această decizie este o represiune din partea CEC, iar Mariana Tauber, care este membră a staff-ului electoral al Ravnopravie,  a afirmat că este vorba de o comandă politică şi că puterea îi foloseşte pe Igor Dodon şi pe Silvia Radu pentru a o exclude pe Popenco din cursă.

Avocaţii Ravnopravie (aceeaşi care îl apără în instanţă pe primarul de Orhei, Ilan Shor, n.n) au spus că un recurs va fi depus astăzi la Curtea Supremă de Justiţie, iar această instanţă este obligată să îl examineze  în cel mult  3 zile.

Pe de altă parte reprezentantul CEC din partea PSRM, Maxim Lebedinschi), a declarat jurnaliştilor că împărţitul de carduri pentru un viitor magazin social reprezintă utilizarea materialelor nedeclarate la CEC şi este un act de corupere a alegătorilor.

De menţionat,  că tot  astăzi a fost prezentat modelul buletinului de vot  în care,  după retragerea lui Andrei Năstase în favoarea  Maiei Sandu, figurează şi candidata Ravnopravie, Inna Popenco.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/candidata-ravnopravie-a-fost-exclusa-din-cursa-electorala/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19