Select your Top Menu from wp menus

Alegerile sunt importante – vor decide dacă Moldova merge spre UE sau nu, oficial german

Alegerile din Republica Moldova sunt foarte importante pentru că vor decide dacă țara merge spre Uniunea Europeană sau nu. Totodată, aceste alegeri prezidențiale sunt foarte importante, nu doar pentru Moldova, ci pentru întreaga regiune, dar și pentru UE. Declarația a fost făcută de preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestagul german, Gunther Krichbaum, într-un interviu acordat pentru Radio Europa Liberă, transmite IPN.

Potrivit oficialului german, electorii trebuie să aleagă dacă Moldova urmează în continuare calea integrării europene. „Pe de o parte, la scrutinul electoral vor fi candidați precum Maia Sandu, Iurie Leancă, care au viziuni europene, iar pe de altă parte, sunt candidați precum Igor Dodon, al cărui partid are o altă direcție, cea estică”, a remarcat Gunther Krichbaum.

În opinia sa, nu ar fi corect să se numească o dată la care se va depune cererea de aderare la UE sau când Moldova va fi acceptată. „Cel mai important lucru la moment este reforma în justiție, reforma în sectorul achizițiilor publice, țara trebuie să lupte împotriva corupției, cât și împotriva crimei organizate. Aceștia sunt primii pași care trebuie întreprinși, iar Germania sprijină și va sprijini Moldova nu doar în cadrul negocierilor din formatul 5+2”, a declarat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag.

Gunther Krichbaum susține că UE nu este împotriva unor noi membri, dar mai are și agenda de la Thessaloniki, care presupune că Țările Balcanilor de Vest au o perspectivă clară de a deveni într-o zi membre ale Uniunii Europene. Potrivit lui, acest lucru este valabil și pentru Moldova. Dar, întâi de toate, este nevoie de implementarea reformelor, este nevoie ca democrația să funcționeze, legea să fie respectată pretutindeni, presa să fie una liberă – acestea sunt valori comune ale Uniunii Europene. Reformele nu trebuiesc Uniunii Europene, dar Moldovei, a mai spus oficialul german.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/alegerile-sunt-importante-vor-decide-daca-moldova-merge-spre-ue-sau-nu-oficial-german/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19