Select your Top Menu from wp menus

Pentru băncile falimentate s-au acordat MAI MULȚI bani decât cei pe care îi țineau oamenii acolo

Celor trei bănci falimentate BEM, Banca Socială și Unibank au fost oferite mai mulți bani decât suma depozitelor persoanelor fizice care erau păstrate în aceste instituții. Despre aceasta s-a discutat în cadrul emisiunii de la, Vinerea cu Anatolie Golea candidații la la alegerile prezidențiale, Maia Sandu și Iurie Leancă.
Maia Sandu, lidera PAS a declarat că pentru a recupera depozitele cetățenilor din bănci a fost folosită cea de-a doua sumă de cca 6 miliarde de lei , acordată de Guvernul Gaburici în 2015 și nu este clar pe ce au mers banii din prima sumă de peste 9 miliarde de lei, acordate de Guvernul Leancă în 2014, cu atât mai mult că banii au fost oferiți înainte ca BNM să instituie supravegherea specială în băncile falimentate.
Pe de altă parte Iurie Leancă, liderul PPEM a declarat că aceasta a fost o condiție a BNM pentru acordarea creditului către Guvern și că a fost creată și o comisie specială care trebuia să verifice orice alocare mai mare de 500 de mii de lei din acești bani, iar numele beneficiarilor garanției trebuie să fie în această comisie.
În cadrul emisiunii Sadnu s-a arătat nemulțumită de faptul că premierul Filip nu vrea să publice stenograma ședinței guvernului din 2014, cu atât mai mult cu cât ea nu a participat la acea ședință.
Fostul premier Iurie Leancă a opinat că trebuie publicată nu doar stenograma acelei ședințe, dar și corespondența dintre Guvern și alte instituții de stat.
Leancă a mai declarat, răspunzând moderatorului Anatolie Golea că în băncile falimentate erau în jur de 6 miliarde de lei bani ale cetățenilor, restul fiind banii instituțiilor de stat, dar și a agenților economici privați, iar Golea a calificat faptul că banii alocați s-au oferit pentru acoperirea pierderilor și pentru agenți economici, drept jaf.
În cardul emisiunii lidera PAS a amintit și de faptul că nimeni nu se ocupă de soarta a 3 miliarde de lei, care au venit din alte trei bănci cu doar câteva zile înainte de faliment și ulterior au fost retrași și s-a arătat indignată că fostul Guvernator al BNM, Dorin Drăguțanu se află la libertate.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/pentru-bancile-falimentate-s-au-acordat-mai-multi-bani-decat-cei-pe-care-ii-tineau-oamenii-acolo/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19