Select your Top Menu from wp menus

Date actualizate despre cutremur

Cutremurul din noaptea spre 24 septembrie a avut o magnitudine de 5,8 grade pe scara Richter și o intensitate de 5 grade pe tot teritoriul Republicii Moldova la o scară din 12 grade. Cutremurul s-a produs la ora 02.11, în regiunea Vrancea, România, la adâncimea de 82 de kilometri.

Şeful Centrului de Seismologie Experimentală al Institutului de Geologie şi Seismologie din Chişinău, Ion Ilieş, a declarat pentru IPN că seismul s-a manifestat pe tot teritoriul țării, dar cu o intensitate mai mare la sud, fiind însoțit de un vuiet puternic, care a speriat locuitorii din zonă. Ion Ilieș a precizat că la 37 de minute după primul val de cutremur a urmat o replică cu magnitudinea de 2,7 grade. De obicei cutremurele cu asemenea magnitudine nu au replici puternice.

Pericol pentru viață ar fi avut un cutremur cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter la o adâncime intermediară de 60-200 de kilometri. Şeful Centrului de Seismologie Experimentală a mai spus că persoanele resimt diferit un cutremur în funcţie de tipul şi starea construcţiilor în care se află, dar și de sensibilitatea pe care o au la manifestările naturale.

Ultimul seism comparabil ca intensitate a avut loc în noiembrie 2014, când s-au înregistrat 5,7 grade pe scara Richter.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/date-actualizate-despre-cutremur/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19