Select your Top Menu from wp menus

Consilii teritoriale antiteroriste îşi vor începe activitatea în ţară

Structuri teritoriale care să se ocupe de combaterea terorismului şi de asigurarea securităţii la nivel local în caz de atacuri teroriste urmează a fi create în ţară. Este vorba despre o prevedere a proiectului Legii cu privire la prevenirea şi combaterea terorismului, elaborat de Serviciul de Informaţii şi Securitate şi înregistrat recent în Parlament, transmite IPN.

Potrivit notei informative a proiectului, Republica Moldova se regăseşte pe o hartă a ţărilor pe care gruparea numită Statul Islamic se face responsabilă de mai multe atacuri teroriste.

În Consiliul teritorial antiterorist va intra şeful consiliului raional şi reprezentanţii la nivel local ai SIS, ai Inspectoratului General al Poliţiei şi ai Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.

Potrivit proiectului, în cazul în care pe o pagină de internet, pe un blog, pe un forum sau pe o reţea de socializare apare un material care instigă la acte de terorism sau îndreptăţeşte astfel de activităţi, SIS poate ordona furnizorilor de servicii de comunicaţii să blocheze pe teritoriul Republicii Moldova accesul la acest material. În cazul în care într-un sistem informaţional apar două sau mai multe materiale care instigă la acte de terorism, instanţa de judecată poate dispune blocarea accesului pentru un an sau chiar definitiv de pe teritoriul ţării la această resursă.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/consilii-teritoriale-antiteroriste-isi-vor-incepe-activitatea-in-tara/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19