Select your Top Menu from wp menus

Sef din medicina, suspectat de estorcarea a 300000 lei de la un SRL

Şeful unei instituţii medicale republicane a fost reţinut de ofiţerii Centrului Anticorupţie, în comun cu procurorii anticorupţie, în flagrant delict, cu mită.

Acesta, deţinând şi funcţia de preşedinte al grupului de lucru creat pentru licitaţia publică de achiziţionare a utilajului medical, iniţial, ar fi estorcat de la directorul unui S.R.L. circa 300 000 de lei, pentru favorizarea câştigării acestei licitaţii publice, sumă care urma să fie achitată în rate.

Anterior, sub controlul colaboratorilor operativi ai Centrului, inculpatul a primit prima tranşă în sumă de 4200 de lei.

Zilele trecute, suspectul a fost reţinut în flagrant în biroul de serviciu, în momentul primirii sumei de peste 61 400 de lei. Banii marcaţi „mită CCCEC” au fost depistaţi în geanta acesteia şi predaţi benevol la cererea colaboratorilor CCCEC.

În prezent, bănuitul este reţinut în izolatorul CCCEC pentru 72 de ore, iar Centrul întreprinde acţiuni în vederea identificării funcţionarilor de rang înalt din cadrul instituţiilor ierarhic superioare, implicaţi în acest caz.

Pe numele acestuia a fost pornită o cauză penală. Şeful spitalului riscă privaţiune de libertate pe un termen de la şapte la 15 ani, amendă în mărime de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a ocupa o anumită funcţie sau exercitarea anumitei activităţi pe un termen de la trei la cinci ani.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/sef-din-medicina-suspectat-de-estorcarea-a-300-de-mii-lei-de-la-un-srl/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19