Select your Top Menu from wp menus

Procuratura a contestat pedeapsa aplicată fostului premier

Procuratura Anticorupţie a depus astăzi, 13 iulie, apel împotriva sentinţei Judecătoriei Buiucani din 27 iunie, prin care fostul premier Vlad Filat, învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă, a fost condamnat la nouă ani de detenţie, transmite IPN.

Procurorii, care au solicitat condamnarea fostului premier la 19 ani de detenţie, consideră sentinţa instanţei de fond ca fiind prea blândă în raport cu acţiunile ilicite ale inculpatului. Procurorii insistă că interesele cetăţenilor şi ale statului au fost afectate în proporţii deosibit de mari, motiv pentru care se cere aplicarea în privinţa lui Vlad Filat a unei pedepse mai aspre.

Prin sentinţa pronunţată de instanţa de fond, Vlad Filat urmează să petreacă 9 ani în închisoare şi să plătească o amendă de 60 de mii de lei. De asemenea acesta a fost privat de dreptul de a deţine funcţii publice timp de 5 ani, fiindu-i retrasă distincţia de stat Ordinul Republicii. Magistraţii au dispus şi confiscarea bunurilor care constituie obiectul remunerării ilicite, în valoare de 791 de milioane de lei.