Select your Top Menu from wp menus

Ministerul Economiei propune modificări în activitatea economică în bază de patentă

Ministerul Economiei propune o nouă formulă în activitatea micilor întreprinzători în bază de patentă, în aşa mod încât să fie asigurată concurenţa loială şi să fie create condiţii echitabile de impunere fiscală. Despre aceasta ministrul economiei, Octavian Calmâc, le-a vorbit reprezentanţilor mitingului de protest, organizat de Asociaţia Micului Business la Guvern, transmite IPN.

 

„S-a propus ca întreprinderile mici şi mijlocii să fie scutite de controale pe un termen de cinci ani şi să achite un impozit unic de la cifra de afaceri de 2-3%, să beneficieze de un sistem simplu de raportare fiscală şi orice control efectuat să aibă un caracter consultativ”, a spus ministrul economiei.

Referindu-se la cerinţa înaintată de protestatari privind păstrarea practicii patentei şi după 2017, când aceasta urmează să fie anulată, Octavian Calmâc a menţionat că în termen de 10 zile Guvernul va prezenta avizul la iniţiativa legislativă în cauză a unui grup de deputaţi , însă decizia finală va fi luată de Parlament după examinarea tuturor poziţiilor.

Contactat de IPN, preşedintele Asociaţiei Micului Business, Eugen Roşcovanu, a spus că propunerile Ministerului Economiei nu sunt acceptabile pentru micii întreprinzători şi aceştia vor insista să li se permită să activeze în baza patentei. Eugen Roşcovanu a anunţat că micii întreprinzători vor protesta şi săptămâna viitoare în faţa Guvernului pentru a cere aviz pozitiv la iniţiativa care abrogă interdicţia patentei de întreprinzător din 2017.

În Republica Moldova activează în bază de patentă peste 18 mii de întreprinzători, 12 mii dintre care în domeniul comerţului. Conform datelor fiscale, în 2015, în bugetul de stat, de la eliberarea sau prelungirea patentei au fost acumulate circa 39 de milioane de lei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ministerul-economiei-propune-modificari-in-activitatea-economica-in-baza-de-patenta/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19