Select your Top Menu from wp menus

Primarul de Orhei rămâne în arest

Ilan Shor, primarul de Orhei,  rămâne în arest. Curtea de Apel a respins recursul avocaților care cereau eliberarea clientului său. Decizia a fost luată sub scandările a câtorva sute de oameni adunați în fața instanței de judecată. Majoritatea din aceștia au  venit din Orhei, dar Valeri Klimenko, președintele executiv al MSP Ravnopravie, a afirmat că în mulțime se află și oameni din alte  raioane ale republicii.

Anunțul privind menținerea lui Shor în arest a nemulțumit oamenii,  Klimenko a lansat mai multe declarații în care a acuzat guvernarea de injustiție, iar președintele fracțiunii majoritare din Consiliul Orășenesc Orhei , Pavel Verejan a îndemnat oamenii să fie gata pentru o manifestație viitoare când s-ar putea trece și la acțiuni neprecizate de către voritor.

Amintim că la 19 iunie Ilan Shor a fost reţinut pentru 72 de ore, iar la 22 iunie pe numele lui a fost emis mandat de arest preventiv pentru 30 de zile. Shor este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, într-un nou dosar legat de fraudarea sistemului bancar în anul 2014. Avocații primarului de Orhei resping acuzațiile și afirmă că nu există niciun temei că acesta să rămână în arest.

Din momentul reţinerii, iar apoi arestării primarului de Orhei, susţinătorii acestuia au întreprins numeroase şi diverse acţiuni pentru a-l ajuta să-şi recapete libertatea. Din săptămâna trecută sunt intens explorate reţelele sociale şi afişate postere în locuri publice cu mesaje şi îndemnuri  adresate locuitorilor oraşului Orhei. Cu două zile înainte de şedinţa de astăzi,  străzile Orheiului au început să fie cutreierate de autovehicolul unei firme specializate în publicitate mobilă, care transmitea intens un apel sonor de susţinere a lui Ilan Shor prin participarea la o manifestaţie în faţa Curţii de Apel. Doritorilor le-a fost promis transport, la fel ca şi săptămâna trecută când mişcarea Ravnopravie a organizat un protest la Judecătoria Buiucani.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/primarul-de-orhei-ramane-in-arest/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19