Select your Top Menu from wp menus

Andrian Candu: Există şanse ca 75 la sută din banii furaţi din sistemul bancar să fie recuperaţi

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, susţine că 75 la sută din banii sustraşi din sistemul bancar pot fi recuperaţi. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune 2Publika TV”, transmite IPN.

Speakerul a identificat trei surse de bază pentru recuperarea miliardului. „Prima sursă o reprezintă patrimoniul celor trei bănci aflate în proces de lichidare. Mai sunt şi alte surse pe teritoriul Republicii Moldova, averile persoanelor implicate în sustragerile din sistemul bancar. O altă sursă sunt activele de peste hotare”, a spus Candu.

Preşedintele Legislativului a precizat că 30 de persoane sunt reţinute pentru furtul din sistemul bancar, iar după cel de al doilea raport Kroll numărul lor se va majora. „Este un grup mai mare de persoane. Presa atrage atenţie doar la Filat şi Şor. Cel târziu peste un an va fi gata cel de al doilea raport Kroll, care urmează să stabilească cercurile de persoane beneficiare, schemele şi conturile finale. Atunci cred că vor mai fi reţineri. Dacă unii nu au încredere în instituţiile statului, atunci în Kroll nu poţi să nu ai încredere, ei nu au relaţii de rudenie, nu au cumetri. Un pic de răbdare, urma banului nu poate fi ştearsă”, a spus Andrian Candu.

Andrian Candu a declarat în cadrul emisiunii că toţi cetăţenii Republicii Moldova sunt vinovaţi de fenomenul corupţiei. „De cum s-a născut copilul, părinţii plătesc medicului mită, apoi urmează mita pentru grădiniţă, la şcoală, liceu, universitate. În final este educat un cetăţean corupt. Prin comportamentul nostru noi toţi am creat corupţia”, a declarat speakerul.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/andrian-candu-exista-sanse-ca-75-la-suta-din-banii-furati-din-sistemul-bancar-sa-fie-recuperati/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19