Select your Top Menu from wp menus

Un deputat propune interzicerea bannerelor electorale

Bannerele electorale ar putea fi interzise în timpul campaniilor electorale. Un proiect de lege ce reglementează publicitatea stradală în perioadele de alegeri a înregistrat deputatul neafiliat Valeriu Ghileţchi, împreună cu alţi şase colegi, transmite IPN.

Deputatul a menţionat că bannerele electorale duc la o publicitate excesivă a partidelor şi a candidaţilor şi distorsionează, propriu-zis, campania electorală. „În campania alegerilor parlamentare din 2014 pentru publicitatea stradală au fost cheltuite 13 milioane de lei. Potrivit Legii bugetului pe 2016, pe anul curent sunt prevăzute 40 de milioane de lei pentru finanţarea partidelor politice. Având în vedere preconizatele alegeri prezidenţiale, este extrem de important ca aceşti bani să fie utilizaţi pentru legătura directă cu cetăţenii, pentru ridicarea nivelului culturii politice a cetăţenilor, dar nu să fie direcţionată cea mai mare parte a acestor bani pentru bannere şi alte instrumente ale publicităţii stradale”, a subliniat deputatul.

Parlamentarul a mai spus că principiile puse în baza proiectului de lege au fost aplicate recent în campania alegerilor locale, de asemenea aceste principii sunt utilizate în alegeri şi în alte ţări europene. „Implementarea proiectului nu necesită cheltuieli din buget, sperăm că viitorii candidaţi în alegeri vor folosi banii pentru a se întâlni mai des cu alegătorii şi pentru dezbateri publice”, a adăugat Valeriu Ghileţchi.

Întrebat de jurnalişti dacă va candida la alegerile prezidenţiale, Valeriu Ghileţchi a declarat că deocamdată nu a luat o decizie.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/un-deputat-propune-interzicerea-bannerelor-electorale/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19