Select your Top Menu from wp menus

Protocolul privind prevenirea terorismului – semnat de orheianca Corina Călugăru

Ambasadorul, Reprezentantul Permanent al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei, Corina Călugăru și Secretarul general adjunct al Consiliului Europei, dna Gabriella Battaini-Dragoni, au semnat la 21 martie 2016, la Strasbourg, Protocolul adițional la Convenția Consiliului Europei privind prevenirea terorismului. Republica Moldova este al 26-lea stat care semnează acest instrument juridic al Consiliului Europei.
Tratatul a fost elaborat urmare a atentatelor teroriste de la Paris din ianuarie 2015 și adoptat la Riga, la 22 octombrie 2015.
Protocolul adițional are menirea să completeze dispozițiile Convenției Consiliului Europei pentru prevenirea terorismului (în vigoare pentru Republica Moldova din 1 septembrie 2008), în ceea ce ține de participarea la asociații sau grupuri teroriste, organizarea sau facilitarea călătoriilor în scopuri teroriste. În context, se optează pentru ameliorarea eforturilor statelor în prevenirea terorismului și a efectelor sale negative asupra exercitării depline a drepturilor omului, în special, a dreptului la viață, atât prin măsuri întreprinse la nivel național, cât și în cadrul cooperării internaționale.
Orheianca Corina Călugăru este Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei din noiembrie 2015.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/protocolul-privind-prevenirea-terorismului-semnat-de-orheianca-corina-calugaru/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19