Select your Top Menu from wp menus

Plecarea lui Andrei Popov din PDM e salutabilă

Plecarea lui Andrei Popov din PDM e salutabilă, dar este puţin probabil ca gestul său să fie repetat şi de alţii, iar situaţia din partid să se schimbe. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune „TVR Moldova”, transmite IPN.

Politologul Angela Colaţchi consideră că PDM are nevoie de o purificare internă. „Este puţin probabil ca Popov să fie urmat de alţi democraţi. Sunt şi persoane integre în PDM. Însă aceştia fie că sunt prea puţini, fie că nu au curajul să se opună. Cred că sistemul a fost creat în aşa fel încât să fie promovate doar persoanele şantajabile, iar cei integri să rămână în umbră”, a opinat Colaţchi.

Analistul politic Victor Ciobanu, la fel, consideră că PDM a devenit un partid cu puţini oameni integri, iar cei rămaşi vor fi puşi în situaţia să părăsească partidul. „PDM s-a transformat într-o gaşcă condusă de după cortină de către un singur om, care se simte bine după această cortină. Acest om a fost inclus peste noapte pe o poziţie cheie în lista electorală a PDM, iar apoi a ajuns şi vicepreşedinte al formaţiuni, dar şi a Parlamentului”, a declarat Ciobanu.

Andrei Popov a anunţat marţi, 13 martie,că renunţă la mandatul de ambasador al Republicii Moldova în Austria şi părăseşte rândurile Partidului Democrat. „Timp de câteva luni am încercat să influenţez cursul partidului. PD a avut un potenţial enorm, iar acum „PD” este un cuvânt de ocară. Spunem PD şi subînţelegem Vlad Plahotniuc. Spunem Vlad Plahotniuc şi subînţelegem PD. Deciziile în PD se iau pentru promovarea unor interese corporative”, a declarat Popov într-o conferinţă de presă.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/iurie-ciocan-parlamentul-nu-poate-fi-obligat-cand-sa-numeasca-data-alegerilor-prezidentiale-2/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19