Select your Top Menu from wp menus

Valurile de frig se perinda o data la 2-3 ani sau si mai rar

Meteorologii moldoveni susţin că valuri de frig cu intensitatea de până la -20ºC în medie o dată în 2-3 ani. „În ultimii 20 de ani, însă astfel de valuri de frig, se semnalează de două ori mai rar – în medie o dată în 7-10 ani”, anunţă Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Aceeaşi sursă precizează că cea mai joasă temperatură a aerului în Republica Moldova pentru toată perioada de observaţii instrumentale s-a înregistrat la Brătuşeni, r-nul Edineţ, pe 20 ianuarie 1963 – -35,5ºC. În oraşul Chişinău cea mai joasă temperatură a aerului în luna ianuarie a constituit -29,8ºC şi s-a înregistrat la 9.ianuarie 1935. Totodată, aceasta nu este cea mai scăzută temperatură înregistrată în capitală. La 1 februarie 1937 în Chişinău s-a înregistrat -31.5°С .

Ultimul val  puternic  de  frig s-a semnalat în Republica Moldova în perioada 24-26 ianuarie 2010, când s-a înregistrat geruri de până la -31ºC, la Soroca şi Bălţi.

SHS a emis Cod galben de ger pentru to teritoriul republicii, pentru perioada 29 ianuarie-3 februarie.  În această perioadă temperatura aerului va scădea până la până la -18..-24°C.  Concomitent, SHS a emis un al Cod galben hidrometeorologic. Meteorologii atenţionează că din cauza răcirii a vremii, în râurile mici şi bazinele de apă ale Republicii Moldova va continua instalarea podului de gheaţă, iar în rîurile Nistru şi Prut – procesul de formare a gheţii la mal, a gheţii plutitoare şi punţilor de gheaţă. Pe unele sectoare ale bazinelor de apă gheaţa va fi în continuare subţire, iar mersul pe ea prezintă pericol.

sursa: arena.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/valurile-de-frig-se-perinda-o-data-la-2-3-ani-sau-si-mai-rar/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19