Select your Top Menu from wp menus

Republica Moldova e bătrână și în criză de bărbați. Studiu

Avem o societate îmbătrânită, iar numărul pensionarilor continuă să crească alarmant, astfel că în 2050 aceştia vor constitui 30% din populaţie, spun specialiştii. Moldoveni nu ajung la vârsta de pensionare, iar două din trei femei de peste 70 de ani sunt văduve.
Demografii şi sociologii trag alarma: cota persoanelor în vârstă creşte continuu – bunăoară, dacă în 2006 o pătrime din populaţie avea peste 50 de ani, apoi în 2010 procentul acestora a ajuns la 28%. Din cauza migraţiei, va fi tot mai greu de a-i asigura pe cei vârstnici cu pensii, iar povara va fi tot mai mare pe umerii celor care muncesc, se arată într-un studiu lansat zilele trecute la Chisinau.
În anul 2050, care nu e aşa departe, pensionarii vor reprezenta peste 30% din moldoveni. O altă treime vor fi copii şi tineri care nu sunt angajaţi, iar o bună parte din conaţionalii noştri vor fi plecaţi peste hotare.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/republica-moldova-e-batrana-si-in-criza-de-barbati-studiu/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19