Consiliul Asociaţiei obşteşti „Tiras-Tighina” solicită preşedintelui Nicolae Timofti să convoace de urgenţă Consiliul Suprem de Securitatea, pentru a stabili un plan de neadmitere a destabilizării situaţiei din ţară. Liderul asociaţiei, Anatolie Caraman, a comunicat, într-o conferinţă de presă la IPN, că la adresa asociaţiei au parvenit mai multe sesizări, în care autorii scriu că sunt îngrijoraţi de intensificarea mişcărilor de natură separatistă, a forţelor care cheamă deschis la împărţirea teritorială a Republicii Moldova.
Participanţii la războiul de la Nistru, din 1992, îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu intensificarea mişcărilor separatiste în sudul ţării, dar şi a tentativelor de extindere a acestora pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Aceştia au declarat, într-o conferinţă de presă la IPN, că nu vor permite unor aventurieri politici să destabilizeze situaţia din ţară.
Un grup de veterani, reprezentanţi ai Asociaţiei obşteşti „Tiras-Tighina”, au menţionat că, în ultimul timp, indivizii care promovează făţiş idei separatiste şi care nu o dată au formulat mesaje ameninţătoare la adresa integrităţii teritoriale a ţării, au îmbrăcat mantia falsă de statalişti, pentru a-şi camufla adevăratele intenţii. Ghenadie Cosovan, membru de onoare al asociaţiei „Tiras-Tighina”, fost ministru al afacerilor interne, a declarat, la aceeaşi conferinţă de presă, că în Moldova sunt 30 de organizaţii paramilitare, care pregătesc persoane pentru eventuale atacuri armate şi teroriste, cu scopul de a destabiliza situaţia din ţară. „Autorităţile însă, în loc să fortifice subdiviziunile speciale, le-au distrus. Nu mai avem subdiviziuni care să lupte cu terorismul. Riscăm să ajungem în aceeaşi situaţie ca şi Ucraina”, a spus Ghenadie Cosovan.
Ex-ministrul de interne susţine că aceste organizaţii paramilitare sunt susţinute politic, iar dacă lucrurile vor continua să degradeze, atunci veteranii vor face publice numele organizaţiilor şi politicienilor care le protejează.