Select your Top Menu from wp menus

Spitalul din Orhei a fost vizitat de ministrul german Gerd Müller/FOTO

În această seară, Spitalul „ Sf. Panteleimon” din Orhei a fost vizitat  de ministrul german pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare, Gerd Müller. Oficialul strain a fost însoţit de premierul Iurie Leancă şi ministrul dezvoltării regionale şi construcţiilor Marcel Răducan.
Vizita a fost făcută în contextul în care spitalul din Orhei a beneficiat de fonduri pentru creșterea eficienței energetice, oferite prin intermediul KfW și GIZ (Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei). Proiectul  regional a fost implementat de către Agenția de Dezvoltare Regională Centru.
Şefa spitalului, Elena Palanciuc,  a menţionat în cadrul vizitei oficialilor că la moment se fac lucrări de replanificare în secţia perinatală, care anterior a fost renovată şi izolată termic. În proporţie de 60% lucrările la acest bloc au fost realizate  graţie suportului german. Anul trecut, în urma izolării termice a blocului, s-a reuşit economisirea a peste 400 de mii de lei.

De la mijlocul acestui an, spitalul mai beneficiază pentru creşterea eficienţei energertice de o sumă ce depăşeşte o  jumătate de milion de euro din partea Agenţia de cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ)
Spitalul din Orhei are o capacitate de 410 locuri şi la moment este unul dintre cele mai mari spitale din Republica Moldova. Instituţia  deserveşte pacienţi şi din raioanele vecine cu Orheiul –   Teleneşti, Rezina, Şoldăneşti,  Criuleni.

vezi şi:
Spitalul din Orhei va beneficia de cca 600 de mii de euro pentru creşterea eficienţei energetice

În jur de 900 de mii de lei au fost alocaţi de finanţatorii germani pentru blocul de pediatrie al Spitalului Raional Orhei

Centru energetic deschis la spital in prezenţa lui Niebel

  • Orhei Spital 1
  • Orhei Spital 2
  • Orhei Spital 3
  • Orhei Spital 4
  • Orhei Spital 5
  • Orhei Spital 6
  • Orhei Spital 7
  • Orhei Spital 8

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/spitalul-din-orhei-a-fost-vizitat-de-ministrul-german-gerd-muller-foto/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19