Select your Top Menu from wp menus

Dosare pe numele vameşilor trimise de procurori în judecată

Procuratura Anticorupţie anunţă despre finalizarea urmăririi penale şi expedierea în Judecătoria raionului Hînceşti a cauzei penale de învinuire a 8 persoane, printre care 3 angajaţi ai postului vamal Leuşeni, de comiterea contrabandei cu ţigări în proporţii deosebit de mari.

Cazul a avut loc pe 14 decembrie 2012, cînd un TIR care se deplasa din Republica Moldova spre Macedonia a fost oprit la punctul de trecere a Frontierei Albiţa. Soferul, un barbat cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, a declarat că transportă borcane goale. Vameşii români însă au depistat că TIR-ul era ticsit cu ţigări în valoare de peste 2,3 milioane de lei.

Atunci, Procuratura Generală a Republicii Moldova a dispus crearea unui grup de urmărire penală care a investigat acest caz sub toate aspectele pentru a identifica toate persoanele implicate în această schemă criminală şi tragerea lor la răspundere penală.

La demersul procurorilor, cei 3 vameşi de la postul vamal Leuşeni, învinuiţi de implicare în acest caz, au fost suspendat provizoriu din funcţie, iar şoferul TIR-ului a fost condamnat recent de judecătorii din oraşul Huşi, România, la 3 ani de detenţie.

O altă cauză penală de învinuire a 2 vameşi de la postul vamal Costeşti a fost recent deferită justiţiei de Procuratura Anticorupţie. În acţiunile vameşilor, procurorii au reţinut comiterea infracţiunii de corupere pasivă, după ce au pretins şi primit de patru ori de la o persoană cîte 200 de euro pentru a-i facilita trecerea peste frontieră a pieselor de schimb pentru automobile. Vameşii au fost documentaţi în cadrul măsurilor de investigaţie speciale, realizate de procurorii şi ofiţerii anticorupţie. Dosarul va fi examinat de Judecătoria raionului Rîşcani.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/dosare-pe-numele-vamesilor-trimise-de-procurori-in-judecata/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19