Select your Top Menu from wp menus

CCA obligă cabliştii să transmită TVR gratuit

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a aprobat, vineri, proiectul de decizie referitor obligația distribuitorilor de televiziune prin cablu de a include gratuit în ofertele de programe postul de televiziune TVR începând cu 1 decembrie. Totodată, membrii CCA au decis să aloce Televiziunii Române un slot în multiplexul experimental din Chişinău în vederea integrării în sistemul digital terestru, atunci când procesul de implementare a acestui nou sistem va fi finalizat. Decizia va intra în vigoare de îndată ce va fi publicată în Monitorul Oficial.

Președintele CCA, Marian Pocaznoi, a precizat că TVR va primi necondiționat dreptul de a emite în semnal digital odată ce primul multiplex național va fi funcțional în 2015.

Societatea Română de Televiziune (SRTv) a transmis CCA solicitarea de a retransmite programele TVR pe teritoriul Moldovei în 11 noiembrie.

În România, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a acordat, joi, Societăţii Române de Televiziune o licenţă secundară pentru TVR, care va permite emiterea în Republica Moldova de la 1 decembrie. TVR în Moldova va difuza o selecție de programe din cele transmise în prezent în România, dar şi emisiuni speciale dedicate publicului moldovean.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a transmis, în 7 noiembrie, Televiziunii Române că a luat act de semnarea Acordului de soluţionare amiabilă a cererii depuse de TVR împotriva Republicii Moldova la CEDO pe 1 august 2008. Ca urmare, litigiul dintre cele două părţi a fost stins la Curtea Europeană.

Acordul dintre cele două state a fost semnat în 12 septembrie, de Claudiu Săftoiu, preşedinte-director general al TVR, şi Lilian Apostol, agent guvernamental la CEDO al Republicii Moldova, după ce autorităţile de la Bucureşti, prin secretarul de stat Bogdan Aurescu, şi cele de la Chişinău au finalizat negocierile privind colaborarea în domeniul retransmisiei televiziunilor publice. Astfel, programele Moldova 1 ar urma și ele să fie retransmise de cabliștii români, potrivit documentului semnat.

sursa: media-azi.md