Select your Top Menu from wp menus

Raport ECRI: mare parte a minorităţilor etnice din Moldova nu are documente de identitate

„Mare parte din populația aparținând minorităţilor naţionale din Republica Moldova nu are documente de identitate”, arată în ultimul său raport Comisia Împotriva Rasismului a Consiliului Europei. În afara de aceasta, documentul critică poliţia moldovenească pentru că nu a deschis anchete în câteva cazuri de violenţă pe motive rasiale.

Un subiect de mare nedumerire o reprezintă pentru experţii Consiliului Europei faptul că nici un avocat parlamentar nu a apărat până acum în instanță vreun caz de discriminare. „Aceştia sunt nepopulari în rândul minorităților etnice și religioase. Victimele discriminărilor tind să apeleze la un avocat, mai degrabă, decât la avocații parlamentari”, notează raportul.

Desi autoritățile au făcut câţiva paşi în finanţarea programelor pentru integrarea romilor, experţii în anti-discriminare arată că implementarea Planului de Acţiune pentru Romi va presupune eforturi financiare mai susţinute.

Corpul de experţi al CoE mai notează că aşteaptă ca Moldova să ratifice Protocolul 12 la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului (care se refera la discriminare).

Comisia Europeană Împotriva Rasismului şi a Intoleranţei (ECRI) a fost instituită de către Consiliul Europei. Este o structură independentă de monitorizare a drepturilor omului, specializată în probleme de rasism şi intoleranţă rasială, din care fac parte membri independenţi şi imparţiali, numiţi pe baza autorităţii lor morale şi a experienţei lor recunoscute în probleme de rasism, xenofobie, antisemitism şi intoleranţă.

sursa: europalibera.org


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/raport-ecri-mare-parte-a-minoritatilor-etnice-din-moldova-nu-are-documente-de-identitate/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19