Select your Top Menu from wp menus

Preţurile de consum au crescut cu 0,7% în luna noiembrie faţă de octombrie

De la începutul anului curent acestea s-au majorat cu 7,6%, arată date publicate de Biroului Naţional de Statistică (BNS).

Potrivit BNS, creşterea preţurilor de consum în medie cu 0,7% în noiembrie faţă de octombrie a fost determinată de majorarea preţurilor la produsele alimentare cu 1,1%, nealimentare – cu 0,4% şi a tarifelor pentru prestarea serviciilor populaţiei cu 0,7%.

Creşterea preţurilor la produsele alimentare în luna noiembrie a fost mai semnificativă la: ouă dietetice – cu 20,1%, legume – cu 7,2% (inclusiv: roşii şi castraveţi crescuţi în sere – cu câte 28,5%), struguri – cu 9,6%, lapte şi produse lactate – cu 1,8%.

Статья приготовлена при поддержке weeqoney.ru – Финансовый портал Красноярского края

Totodată, conform BNS, în noiembrie au scăzut preţurile la: zahăr – cu 3,7%, cartofi – cu 2,4%, ceapă – cu 2,0% şi fructe proaspete – cu 2,8% (citrice – cu 8,1%).

Statisticile mai arată că în noiembrie preţurile la majoritatea produselor nealimentare şi serviciile prestate populaţiei preţurile au fost constante. Au crescut preţurile la: paltoane pentru femei – cu 4,0%, articole din blană – cu 3,5%, încălţăminte pentru iarnă – cu 1,2% şi cărbune – cu 1,0%.

Odată cu începerea sezonului de încălzire a locuinţelor s-au majorat tarifele pentru serviciile comunal–locative cu 1,4%(inclusiv:furnizarea agentului termic pentru încălzirea centralizată consumatorilor casnici – cu 7,9%).