Select your Top Menu from wp menus

Bani estorcaţi prin şantaj pentru ca un tânăr să nu fie maltratat în detenţie

Femeia de 36 de ani a fost reținută în timp ce primea suma de bani. Flagrantul a fost organizat de către ofițerii Inspectoratului Național de Investigații în conlucrare cu angajații Procuraturii şi ofiţerii de urmărire penală al IP Bălţi, după ce mama unui deținut, de 41 de ani s-a adresat după ajutor poliției.

Aceasta a declarat că începînd cu luna august, curent, este șantajată de către colegii de celulă a fiului. Pentru ca fiul său, de 23 de ani, deținut în penitenciarul din municipiul Bălți, să nu fie maltratat, femeia a transmis unei persoane necunoscute, 400 euro.

Zilele trecute, sub același pretext, victimei i s-au cerut încă 600 euro. De această dată, angajaţii Inspectoratului Național de Investigații, au organizat un flagrant pentru a o reţine pe femeia complicelui.

Astfel,  în regiunea autogării municipiului Bălţi, în flagrant  a fost reţinută femeia intermediară, care a primit 1 000 de lei de la mama deținutului. În urma percheziţiei corporale, în geantă au fost depistaţi şi ridicaţi banii marcaţi.

Totodată, fiind efectuate percheziţii și în celula Penitenciarului, în conlucrare cu colaboratorii operativi a Penitenciarului, au fost depistate 2 telefoane mobile cu cartelă Sim.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 189 al. 3 Cod Penal al RM. Potrivit legislației, persoanele culpabile de șantaj, riscă  privațiune de libertate de la  7 la 10 ani cu amendă în mărime de pînă la 40 000 de lei.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/bani-estorcati-prin-santaj-pentru-ca-un-tanar-sa-nu-fie-maltratat-in-detentie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19