Select your Top Menu from wp menus

Elevii moldoveni, ruşi, ucraineni şi de alte etnii vor cânta „ Limba Noastră” în fiecare zi de luni

Majoritatea miniştrilor din Guvern au susţinut obligativitarea cântării imnului de stat „ Limba Noastră” de către elevii şcolilor primare şi a gimnaziilor din Republica Moldova în fiecare zi de luni. Potrivit proiectului de lege, care a fost avizat de executiv acesta urmăreşte printre altele educarea spiritului civic şi a patriotismului. Proiectul mai prevedere tipărirea Imnului de stat în manualele şcolare. Împotriva acestei iniţiative s-a pronunţat Ministrul Educaţiei Maia Sandu, care a declarat că în acest caz ar trebui solicitată părerea învăţătorilor şi că „patriotismul nu se educă astfel”.
Proiectul de lege nu prevede cum va fi verificată îndeplinirea acestei obligaţii şi nici care vor fi sanţiunile pentru neintonarea imnului.
De menţionat că în această dimineaţă Consiliul Naţional pentru Participare s-a pronunţat împotriva acestei iniţiative. Sergiu Ostaf , directrul CREDO a declarat că creşterea şi cultivarea spiritului civic trebuie făcută prin măsuri alternative şi nu prin cele obligaotrii, iar secretarul CNP, Antoniţa Fonari a mai spus că prevederea respectivă are şi o anumită conotaţie populistă.
De menţionat că imnul Republicii Moldova este “Limba Noastra” pe versurile poetului Alexei Mateevici. Acesta a devenit imn în anul 1994, până atunci imnul Republicii Moldova era “Deşteaptă-te române” – identic cu cel al României.
Problema denumirii limbii esta una destul de spinoasă în Republica Moldova, astfel deşi Constituţia prevede că limba oficială este limba “moldovenească”, în instituţiile de învăţământ se predă disciplina “limba română”.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/elevii-moldoveni-rusi-ucraineni-si-de-alte-etnii-vor-canta-limba-noastra-in-fiecare-zi-de-luni/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19