Select your Top Menu from wp menus

În programul institutiilor de invatamant superior au aparut 9 profesii noi

În acest an, pentru 19 600 de absolvenți ai liceelor, Ministerul educației propune 20665 de burse în instituțiile de învățământ superior din țară, dintre care 6745 sunt la buget. Pentru economiști și juriști, numărul locurilor la buget s-a redus, în schimb s-a mărit numărul de burse la buget în domeniul tehnologiilor informaționale.
În afară de aceasta în program a instituţiilor de învăţământ superior au fost incluse 5 specialităţi noi. Două dintre le în domeniul ecologiei: “Protecţia plantelor” şi “Securitatea ecologică” şi 3 din inginerie.
Absolvenţii claselor a 9-a, iar numărul lor este de 39 de mii 500, pot studiala colegii şi şcolile de meserii. În colegii au apărut două profesii noi: specialist pentru achiziţionări şi electromecanic şi două în şcolile de meserii: montator utilaj sisteme tehnico-sanitare şi electrician-electronist auto. Însă un lucru şi mai important: în colegii şi şcolile de meserii sunt 90% de locuri bugetare cu 41 mai mult decât anuol trecut.
Cu toate acestea, majoritatea absolvenţilor gimnaziilor îşi continuă studiile până în clasa a 12-ea. În acest an pentru absolvenţii transnistreni au fost repartizate 500 de locuri la buget, iar pentru cetăţenii străini – 350. Admiterea în colegii va avea loc între 2 iulie şi 8 august, în instituţiile de învăţământ superior între 16ş;i 31 iulie, iar în şcolile de meserii între 2 iulie şi 20 august.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/in-programul-institutiilor-de-invatamant-superior-au-aparut-9-profesii-noi/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19