Select your Top Menu from wp menus

NASA a identificat 4.700 de asteroizi potenţial periculoşi pentru Terra

Circa 4.700 de asteroizi sînt potenţial periculoşi pentru planeta noastră, potrivit calculelor NASA, estimările bazîndu-se pe datele furnizate de sonda WISE, a anunţat miercuri agenţia spaţială americană, citată de MOLDPRES.

Aceşti asteroizi au dimensiuni suficient de mari pentru a rezista la trecerea prin atmosfera terestră şi pentru a provoca daune în eventualitatea impactului cu solul.

NASA a studiat cu ajutorul razelor infraroşii un număr de 107 asteroizi pentru a face o estimare asupra întregului ansamblu al acestor corpuri cereşti, ceea ce a condus la concluzia că ar exista circa 4.700 de asteroizi cu un diametru mai mare de 100 de metri care ne-ar putea ameninţa, cu o marjă de eroare de plus sau minus 1.500.

Agenţia spaţială americană subliniază că numărul acestor asteroizi coincide cu estimările anterioare, dar datele furnizate de sonda WISE au permis o evaluare mai exactă a numărului total al asteroizilor, a mărimii şi localizării lor.

Noua analiză mai sugerează că numărul asteroizilor potenţiali periculoşi pentru Pămînt, care se află pe orbite cu înclinaţie redusă şi sînt mai aliniaţi cu planul orbitei terestre, este aproape dublu.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/nasa-a-identificat-4-700-de-asteroizi-potential-periculosi-pentru-terra/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19