Select your Top Menu from wp menus

Energie electrică – cu 6,8 % si 8,9 %, mai scumpă

 Incepând cu 18 mai vom plăti cu 10 bani mai mult pentru curentul electric consumat. Populaţia din zona deservită de Compania Gaz Natural Fenosa va plăti un tarif de 1,58 de lei pentru un kilowatt/oră, cu 6,8 la sută mai mult decît achită, după intrarea în vigoare a hotărîrii de astăzi a Consiliului de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) privind actualizarea tarifelor, comunică MOLDPRES.

ANRE a stabilit pentru consumatorii casnici conectaţi la reţelele RED Nord un tarif de 1,71 lei pentru un kilowatt/oră, cu 8,9% mai mare decît cel actual, iar populaţia din zona de deservire a RED Nord-Vest va plăti 1,73 lei pentru un kilowatt-oră, cu 10,2 la sută mai mult decît în prezent.

Reţelele electrice de distribuţie au solicitat, după creşterea de la 1 aprilie 2012 a preţului de import cu 13,1 la sută, de la 6,1 la 6,9 cenţi pentru un kWh, majorarea tarifului la energia electrică pentru consumatorii finali cu 9-12%, ANRE a solicitat distribuitorilor estimări suplimentare şi o recalculare a tarifelor solicitate.

Facturile pentru luna mai vor conține două prețuri pentru energie. Cel vechi pentru perioada de până la 18 mai și tariful majorat pentru energia electrică consumată din 18 mai.

 

sursa: moldpres.md



Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/vom-plati-pentru-lumina-cu-cel-putin-64-mai-multchiar-daca-diferentiat/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19