Select your Top Menu from wp menus

CEC a aprobat hotărârea prin care se adresează Judecătoriei Bălți ca aceasta să anuleze înregistrarea Marinei Tauber pentru alegerile locale

Comisia Electorală Centrală a aprobat acum o hotărâre prin care cere Judecătoriei Bălți să anuleze înregistrarea candidatei Partidului Șor, Marina Tauber la alegerile locale din Bălți. Decizia a fost aprobată cu votul a 6 din cei 8 membri ai CEC, doi membri abținându-se. Printre argumentele expuse de Pavel Postică, care a fost raportor în acest subiect s-au numărat și celea că candidatele Partidului Șor Ina Popenco și Reghina Apostolova au mai fost excluse din alte curse electorale pentru utilizarea mijloacelor financiare nedeclarate, astfel este vorba de o încălcare sistematică din partea acestui partid.


Marina Tauber este acuzată că a apelat la servicii de catering pentru a-și hrăni simpatizanții, din bani pe care nu i-a inclus în rapoartele financiare. Martorul, directorul departamentului de catering a SRL-ului, a confirmat, în fața membrilor CEC, numărul de telefon de la care a primit comanda pentru livrările de mâncare. „La mine nu s-a adresat nimeni din numele Partidului Șor, nu s-a legitimat nimeni de acolo. A fost doar o solicitare, că iată avem o cantitate de mâncare ce trebuie livrată de două ori pe zi. Nu s-a discutat la ce partid se duce mâncarea”, a povestit șeful pe vânzări al SRL-ului, la ședința CEC.


Pe de altă parte reprezentanții Marinei Tauber au declarat în ședință că aceste afirmații nu sunt probate, iar CEC-ul acționează la sugestiile Serviciului de Informații și Securitate. Concomitent cu ședința CEC, în fața clădirii a fost organizat un protest al membrilor Partidului Șor.