Select your Top Menu from wp menus

Platforma DA, cu denunț la PG: Cere să fie anchetați magistrații Dorel Musteață și Nina Cernat, pentru „îmbogățire ilicită”

Photo Credit To unimedia

„Platforma DA a criticat numirea, de către Parlament, a lui Dorel Musteață la funcția de judecător al CSJ, semnalând bănuieli de lipsă de integritate. La 23 noiembrie 2021, în spațiul public a fost publicată nota SIS, semnată de directorul instituției, Esaulenco, în care sunt vizați doi magistrați din organul de autoadministrare judecătorească: Dorel Musteață și Nina Cernat.În noat SIS, adresată Procuraturii General, autenticitatea căreia a fost cofirmată, atrage atenția la caracterul disproporțional al prorpietății magistraților vizați și veniturile obținute de aceștia.

Platforma DA, prin intermediul membrilor săi, a cerut explicații de la autoritățile responsabile, fapt ce a dus la acțiuni de intimidare a membrilor de partid ce au vorbit în spațiul public despre aceste probleme.

Dorel Musteață, numirea căruia a fost criticată de Platforma DA, a expediat pe numele lui Alexandr Slusari, o cerere prin care îl avertizează de răspundere penală. Totodată, aceștia au ieșit cu atacuri în privința familiei președintelui interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău. În paralel, Dinu Plîngău și Chiril Moțpan au fost atacați cu amenințări cu judecata din partea șefului IGP, Iurie Podarilov.

Din mai multe surse aflăm că oamenii lui Plahotniuc, care au fost păstrați și sunt promovați în funcții, au dispus un atac concertat de denigrare a Platformei DA, cu acțiuni de manipulare a opiniei publice, provocări, multiple adresări în judecată și fabricarea dosarelor administrative și penale”, a punctat președintele interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău, încadrul unei conferințe de presă.

„Săptămâna trecută, Procuratura Anticorupție a anunțat pornirea urmăririi penale pe faptele invocate în nota informativă a SIS, însă până în prezent, nu am văzut nicio măsură de investigare, care se impune în cazul tragerii la răspunderea penală a judecătorilor vizați. Procurorul general interimar nu a venit cu solicitări necesare către Consiliul Superior al Magistraturii. Se creează impresia că anunțul PA a avut doar scopul de a liniști opinia publică”, a mai adăugat Plîngău.

În acest context, Platforma DA a anunțat că va depune, astăzi, un denunț oficial, în care solicită autorităților abilitate investigarea faptelor ce sunt imputate celor 2 magistrați în nota SIS.

Totodată, formațiunea a calificat drept „tentative de intimidare din partea magistraților vizați în ancheta SIS, precum și din partea altor demnitari de stat, exercitarea dreptului la libera exprimare, de către membrii Platformei DA, ca urmare a bănuielilor de lipsă de integritate, apărute în spațiul public, ce denotă un caracter de îmbogățire ilicită a reprezentanților instituției de autoadministrare a puterii judecătorești”.

sursa: unimedia.info


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/platforma-da-cu-denunt-la-pg-cere-sa-fie-anchetati-magistratii-dorel-musteata-si-nina-cernat-pentru-imbogatire-ilicita/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19