Select your Top Menu from wp menus

În 2018, îndemnizaţia consilierilor municipali din Orhei, neachitată. Ce (nu) spune Primăria

Conslierii municipali din Orhei nu ar fi fost remuneraţi nici pentru una dintre cele 7 şedinţe care au avut loc în anul curent. Acest lucru îl susţin doi consilieri, care nu fac parte din fracțiunea majoritară. Primăria a refuzat să confirme ori să infirme această informație.

Fiind soicitată cu privire la acest subiect, viceprimara Marina Cravcenco, responsabilă de buget și finanțe,  s-a arătat surprinsă şi a ţinut să afle de unde reporterul Radio Orhei dispune de o astfel de informaţie. După un mic interval de timp, pe care demnitara l-a avut la dispoziţie pentru a se documenta, din partea acesteia nu a urmat niciun răspuns. Cravcenco a declarat că nu vrea ca datele pe care le-ar putea prezenta să fie interpretate, că trebuie de adresat prin intermediul purtătorului de cuvânt, iar cererile pentru informaţii – de depus   în formă scrisă.

Amintim că indemnizaţia de consilier municipal constituie 250 de lei pentru o şedinţă – fie ordinară, fie extraordinară. În anul 2018, prin dispozițiile primarului Ilan Șor,  consilierii au fost convocaţi extraordinar de 7 ori. Astfel, fiecare dintre cei 27 de consilieri municipali ar fi trebuit să primească până în prezent câte 1750 lei, în cazul în care a fost prezent la toate şedinţele, iar toată suma a eventualei restanțe ar constitui 47 250 de lei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/in-2018-indemnizatia-consilierilor-municipali-din-orhei-neachitata-ce-nu-spune-primaria/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19